Zorg samen met ons voor de broertjes en zusjes in Congo. Zodat ze samen in Huis Elongo kunnen wonen!

logo v2.1

Vereniging Huis Elongo

Vereniging Huis Elongo is opgericht door Ida, Laeticia, Guus en Henri en is voortgekomen uit de situatie rond de familie van Laeticia.

Laeticia is met haar vader naar Nederland gekomen vanuit Congo-Brazzaville in 2016. Hier is hij helaas overleden in 2017. Sinds die tijd is Ida de Nederlandse moeder van Laeticia, dus nu ruim 6 jaar. In die tijd hebben zij steeds de moeder van Laeticia en haar gezin ondersteund omdat zij er alleen voorstond.

In de zomer van 2022 is de biologische moeder van Laeticia helaas onverwachts overleden. Sinds die tijd ondersteunen Laeticia en Ida het zusje en de 3 broertjes die er nu alleen voorstaan. Hun vader is al jaren niet meer in beeld.

Brazzaville
In de zomer van 2023 zijn Laeticia en Ida naar Brazzaville geweest en hebben daar de kinderen ontmoet en ze hebben een paar fantastische, maar ook emotionele weken gehad.

Allereerst hebben zij een huis gevonden en de kinderen ingeschreven bij een school. Het huis werd ingericht en de belangrijkste zaken werden aangeschaft en geregeld.

Met een gezegend gevoel mochten zij weer huiswaarts keren, wetende dat de kinderen onderdak hebben en onderwijs krijgen. Sinds de zomer betalen zij de huur, lesgeld en levensonderhoud voor de 4 kinderen. Het zusje is 19 jaar en de broertjes zijn 17, 14 en 10 jaar.


Hulpvraag en -aanbod

Vanuit de vrienden, familie en kerk kwam steeds de vraag of zij ook konden helpen. Samen met Henri en Guus zijn we aan het brainstormen gegaan hoe er structureel iets kon veranderen. Want jarenlang voor deze zaken betalen is eerlijk gezegd een behoorlijke aanslag op de financiën.

We zijn dan nu ook overgegaan tot de vorming van een vereniging met een eigen bankrekeningnummer zodat de giften en sponsors hun steun daar (bij voorkeur) maandelijks naar kunnen overmaken. Natuurlijke zijn alle eenmalige giften ook van harte welkom


Doel
Het doel van de vereniging is financiële ondersteuning van het zusje en de broertjes van Laeticia. Van deze ondersteuning worden de meest noodzakelijke dingen betaald, zoals huur, lesgeld en levensonderhoud en indien nodig eventuele medische kosten. Het bedrag wat wij tot nu toe elke maand betalen is rond de €500.


Huis Elongo
Wij hebben voor de naam Huis Elongo gekozen. Huis omdat we voor hen een plek creëren, een thuis waarvandaan zij een toekomst kunnen gaan opbouwen zonder zorgen om huisvesting en levensonderhoud. Elongo komt uit het Lingala, één van de meest gesproken talen in Congo-Brazzaville.

‘Elongo’ betekent ‘samen’. Samen proberen Laeticia en Ida als familie hen te ondersteunen. Maar ook samen als hun familie en vrienden proberen wij hen daarin te ondersteunen. Samen zijn we met hen onderweg naar een hoopvolle toekomst voor deze kinderen waarin ze uiteindelijk zichzelf kunnen redden.

Steun dit mooie project vol toekomst

Een maandelijkse bijdrage. Zonder gedoe steunt u de kinderen tijdens het opgroeien en het zelfstandig wonen.

Geef een eenmalige gift, gewoon via iDeal. Hartstikke makkelijk.

Vertel in uw omgeving over Huis Elongo zodat er steeds meer mensen kunnen helpen.